Текстил за хотели

February 21, 2017, 09:11  

tekstil-v-hotelaВсеки хотелиер мечтае хотелът му да изглежда перфектно. Но ние сме наясно, че изисканият интериор в стаята на един хотел се изразява не само в меката мебел или нейните шкафове. Често на пръв поглед нещо малко, подобно на текстила за баня, може да добави към интериора уникално излъчване. При избора на текстил за хавлиите и халатите трябва да бъде последвано едно основно изискване: той трябва да бъде с високо качество. Без значение какъв е стилът на банята, винаги има място за нейното подобряване с помощта на текстилните продукти. Новите хавлии или кърпи, а също така и халатите, просто променят настроението на гостите, както и външния вид на банята, например.

Гостите на хотелите знаят, че интериорния дизайн на хотелска стая до голяма степен зависи именно от текстила в нея. Можем да пренебрегнем факта, че лампата на масата не работи, но винаги ще забележим изтъркания килим или дупките в завесите.

Повечето интериорни дизайнери смятат, че именно текстилът е основния инструмент за оформянето на интериора, който формира и концепцията за украса на хотелската стая. Добре украсеният прозорец например е в състояние да отклони вниманието на гостите на хотела от други недостатъци в стаята.

От друга страна  високото качество на текстила, който се използва в спалнята и най-вече в леглото, може би ще направи клиентите по-снизходителни към възможни недостатъци, които може да изникнат в бъдеще.

Текстила в интериора генерира топлината и уюта, необходими на една хотелска стая. Всеки уважаващ себе си хотел, независимо от броя на звездите, трябва да боърне внимание на интериора, привличайки най-талантливите интериорни дизайнери, специализирани в създаването на текстилни елементи в обзавеждането. Тези професионалисти знаят как умело да се “заиграят” със завесите, да комбинират различните платове и бельо, за да се превърне стаята в произведение на изкуството.

Плътните завеси могат да повишат комфорта на апартаментите, предназначени за отдих на гостите, да предпазват от ярка слънчева светлина, от градската суматоха и шума на улицата. Във време, когато спешният ремонт е невъзможен, когато няма средства, нито време, именно текстилът “удължава живота” на стаите и другите части на хотела.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!