Желаната тишина – само със звукоизолация на стена

November 21, 2017, 16:31  

Най-накрая желаното спокойствие и тишина във вашия дом могат да бъдат постигнати успешно чрез предлаганата напоследък услуга звукоизолация на стенa. Звуци, които пречат, има навсякъде. Те са особено неприятни за хората с изострен слух, на които могат да докарат даже мигрена, и особено неприятни за обитателите на панелни жилища, където акустиката е изключително „добра“, и които в България са един особено голям процент.

Но и не само там, винаги ще се намерят външни дразнители – или шумни съседи, които се карат, викат и ходят с дървено сабо посред нощ, или бучащи климатици, или партита до ранни зори, или кучето на съседа, което непрестанно лае, вие и настървено гризе поредния голям кокал.

За да може да се отпуснете спокойно във вашия дом препоръчваме да си направите звукоизолация на стена, така че да не се разконцентрирате от идващите отвън неприятни дразнителни шумове. Но освен звукоизолация на стена, ето и още няколко полезни съвета за ограничаване на шума във вашия дом.

Колкото и просто да изглежда, постилането на пода с мокети или килими до голяма степен ограничава навлизането на шумове, тъй като те не ги оставят да преминат и ги възпрепятстват да навлязат и в другите стаи. Тези мерки ще са много полезни и за детска стая, където логично обстановката е по-шумна, а и поставянето на килим създава по-голям уют.

Друга важна крачка за ограничаването на шума е поставянето на гипсокартон по тавана, особено ако имате шумни съседи от горния етаж. Най-надежда обаче е новата технология за облицовка, направена специално за звукоизолация на стена. Това са звукоизолационни панели, които имат висококачествена изолация на звуци и шумове.

Направени са от здрава материя и са много лесни за монтиране. Същевременно те са високоустойчиви на влага и конденз, а другата тяхна положителна черта е, че не горят и не издават токсични газове, като паралелно с това не се влияят от вода и влага.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!