Ремонтни дейности след наводнение в дома

May 16, 2019, 07:54  

remont-v-domaМного домове в България имат приземен и първи етаж, които са застрашени от наводнения особено със забележителните климатични промени през последните години. Главният проблем при едно наводнение следствие на силни дъждове, не е само наводнение, а последиците от него.  Наводнението в дома може да е следствие и на аварирали домакински уреди, или на ВиК инсталацията, но при всички положения последиците са доста неприятни.

 

Последствията са в най-различни посоки, като най-скъпата от тях е повредата във ВиК инсталацията или още по-лошо късо съединение в електрическата система. Освен това, наводнението може да привнесе микроби и бактерии в домашната среда. Достъпността и лесното придвижване часове след наводнението са нарушени, а може да има и отслабване на жилищната структура.

 

Единственият начин за успешно справяне с последиците от наводнение е чрез ремонтна дейност в дома. За да се случи тя обаче следва да се направи инспекция на цялата засегната жилищна част.  Задължително трябва да се изключи цялата електрическа инсталация и да се направи този визуален преглед на интериора и екстериора. Ако се установят по-сериозни последици за архитектура е рисковано дори влизането в дома, така че следващите процедури трябва да се оставят само на експертния екип, който ще отговаря за ремонтите.

 

Ремонтната дейност след наводненията може да включва: ограничаване на щетите от нахлуването на голямото количество вода в сградата. Може да се стигне до премахване на подовата настилка и нейното заменяне с устойчива на наводнения. Подсушаването на стените и основите също е важна част от ремонтите. Много важно също е след установяване на щетите да се заменят повредените електрически и ВиК елементи.

 

Понеже ремонтите може да са спешни  понякога няма да има възможност да реагирате спрямо застраховката на дома, но експертите съветват да се възползвате от застраховката, ако в нея има клауза за наводнение. Така ще успеете да възстановите щетите с известна финанснова помощ. Въпреки това не всичко може да бъде заплатено то застраховката, така че в един момент всичко остава на договаряне с екипа от майстори, които ще са способни да ремонтират повредените части в дома.

 

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!