Предназначението на навес за тераса

December 4, 2017, 06:15  

Навес за тераса е необходим за осигуряване на защита от дъжд и замърсяване. Отличава се от традиционната козирка, при конструкцията му има редица нюанси. Трябва да отбележим, че функционалността му не се ограничава до преграда за дъжда. Неговото предназначение е много по-широко. В зависимост от това, какъв материал ще бъде избран за направата на навес за тераса се определят и функциите му.

Като материал може да се използва метална конструкция, дърво, закалено стъкло, поликарбонат. Видът на покритието зависи от предназначението му. Той трябва да е красив, функционален и евтин.
Най-напред трябва да се избере материала за конструкцията – може да бъде от метални профили или дърво. Изборът зависи от климатичните условия на района. Ако преобладават валежите, желателно е да се ползват метални профили. Металът отлично понася рязката промяна на температурата, не се нуждае от специални грижи.

Ако решението е да се използва дървен материал, то той трябва да е от изключително устойчива дървесина. За дървения материал се предполага срок на ползване до 15 години.

Добър вариант при направата на навес за тераса е използването на конструкция от няколко детайла. Тя е лесна за монтиране и подходяща за различни видове, както прави, така и наклонени. Най-често се избират наклонени съоръжения. Те са подходящи за дизайна и вида на дома като цяло, а така също осигуряват изтичането на валежите.

Преди началото на монтажа е нужно да се измери площта, където ще се намира навеса за тераса по дължина и ширина. После да се закрепи самата конструкция. Положението на покрива трябва да се следи постоянно, защото при пропуск в наклона той няма да изпълнява предназначението си.

Подходящ материал за покрива е поликарбоната. Лесно се работи с него и се осигурява добра защита. Не е зависим от температурните промени и осигурява добра светлина.

Някои хора предпочитат да си направят навес за тераса вместо да остъкляват терасата или балкона, защото той им осигурява нужната защита. Много хора решават сами да се справят с изграждането на такава конструкция с цел да икономисат разходи. Така е само за хора, които са запознати с технологията на работа и умеят да работят с нужните инструменти и материали. За всички останали в интернет има много информация за фирми, които предлагат тази услуга.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!