Последни тенденции в баня обзавеждането

April 30, 2020, 07:30  

banq-onzavejdaneНеизбежно е всяка година да се правят обзор и прогнози за тенденциите в обзавеждането в банята. Просто защото помещението е най-податливо на ремонт и на постоянна промяна, хората винаги трябва да имат готови решения, от които да се вдъхновяват или просто като сравнение.

През тази година се очаква завръщане на месинговата финитура. Те вкарват малко лукс в интериора на ниска цена и блясък, който носи подчертан винтидж елемент. Освен смесителите в месингов финиш, рамките за огледала в такъв също допълват интериора.

 Дълбоките свободностоящи вани са хит, който е завладял пазара. Явно хората искат да получат по-дълбоко потапяне във вода дори и във домашна среда. Съвсем естествено е производителите да реагират. Силен тренд в тази посока е черната облицовка от външната страна на ваната.

Обособеното будоарно място около мивката в банята не е нещо ново. С новите технологии обаче, може да се направи интегрирано осветление в архитектурата и това да създаде впечатляващ ефект. Ефектът е много силен, когато около мивката е поставен и тапет с ефект мрамор. Тогава „венатурата” на мрамора заблестява по прекрасен начин.

Алтернативна посока създава тенденцията за травертин ефект. Когато трендът тръгне в посока по-топли, земни тонове, тогава мраморният ефект бива изместен от травертина. Той може да бъде като гранитогрес за под в такъв ефект. За хората, които обичат обаче мраморните ефекти, тази година те не са с типичните венатури, ами с шарки, които имат предвидими посоки и създават нестандартна визия.

Частично облицовани стени, плочки в нестандартни форми, контраст от квадрат на пода и „люспести” плочки по стената. А знаете ли думата wainscoting? Това е термин означаващ облицовъчните пенели в долната част на стената в едно помещение. Тенденция в банята е панелите да са заменени от плочки създаващи неотразим ефект.

Източник: https://bania24.com/

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!