Погрижете се за планетата

September 3, 2018, 10:38  

погрижете се за природатаИмате възможност да направите нещо полезно, както за планетата, така и за собственият си двор

Това включва експлоатацията повторно на различни стари мебели, електроуреди и други. Освен това около тях вие можете да сложите и терариум за цветя, различни видове растения, хранилка за зайци, да декорирате със стари чинии и посуда, както и да добавите дървени къщи за кучета. Чрез всичко това можете лесно да се справите с грозните петна в своят дом или градина, а в същото време можете и да се погрижите за околната среда.

Днес проблемите с околната среда са глобален проблем

Трябва да положим по-големи усилия за да се справим с катаклизмите и екологичните проблеми. Полезните насекоми са важни за нас, като вид и за нашето оцеляване. Ето защо можете да разнообразите двора си с поставянето на Хотели за насекоми. Ако например имате стари дървета, които не се използват за нищо и се колебаете дали да не ги отсечете, то имате шанс да им вдъхнете нов живот. Това може да се случи, като върху тях монтирате Хотели за насекоми, а в клоните им поставите красиви хранилки за птици. По този начин не само ще разкрасите старите дървета, но и ще помогнете на много животински видове. В същото време можете да поставите около това старо дърво и терариуми или пък красиви поставки за саксии за стена. Последните могат да се използват за поставянето в тях на различни растителни видове. Красивите люляци например ще ароматизират голяма част от двора ви. В същото време поставянето на някой видове храсти могат да помогнат за озеленяването на тази част от двора ви. Ако направите това в комбинация с къщи за кучета и поставянето на стари дивани, то ефектът ще бъде ненадминат.

Природата се нуждае от нас и ние от нея. В тази връзка трябва да станем по-ангажирани с опазването й. Ето защо дори само с хранилка за катерички вие можете да допринесете за нейното опазване и развитие.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!