Основните правила за избора на акустична китара

August 26, 2019, 07:45  

акустична-китара Каквато и да е причината за интереса ви към закупуване на китара, най-важното е да си я изберете внимателно, за да ви радва дълго и то с високо качество на звука и красив външен вид.

 Как да си купим китара?

Първо трябва да изберете правилната китара според задачите, които сте си поставили. Ако имате намерение само да се научите да свирите ви препоръчвам да си купите класическа китара с найлонови струни. Често новобранците купуват най-евтините китари, за да не съжаляват за похарчените пари. Те обаче няма да са в състояние да ви зарадват с качествен звук и добри корпус и гриф. С качествен инструмент вашето обучение ще бъде по-забавно и ще стане по-бързо. Евтината китара може да забави вашето развитие.

 Друг важен момент е страната-производител. Въпреки общото мнение, китарите изработени в Китай  са с добра изработка, особено тези, които се продават под добре известни марки.

 Така че, преди да закупите някоя китара я  подържите за известно време в ръцете си, разгледайте внимателно външния й вид, просвирете на нея няколко акорда, усетете я дали е удобна за вас, не е ли прекалено тежка, как ви звучат акордите във вашите уши?

 За информация, акустичните китари са със следните размери:

1. Пълен размер  4/4  – Той е за възрастни и най-вече мъже.

2. Размер 3/4 – това е малко по-малък модел, предназначен за жени, младежи и хора с по-къси ръце.

3. Размер 2/4 – това е инструмент за тийнейджър.

5. Размер за децата – той е 1/4.

 След като сте избрали размера, оценете външния вид на акустичната китара: колко е равен грифът, еднакво ли е разстоянието между струните, колко добре си пасват корпуса и грифа по между си. След това се опитайте да просвирите няколко акорда или поискайте от продавача да чуете звука. Ако не ви харесва нещо, опитайте с друг инструмент, докато не се намери модела, който ви подхожда напълно.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!