Опознайте добре модела виброшлайф и как да го ползвате

November 17, 2017, 08:05  

profesionalna-tehnikaДнес все повече майстори професионалисти или хоби майстори предпочитат електрическото шлайфане, просто защото е по-малко трудоемко от ръчното. В този смисъл на пазара има страхотни модели виброшлайф, които да се използват от професионалисти и от любители, за да заглаждат повърхности. Освен класическото приложение за дърво, един виброшлайф може да се използва и за метални плоскости, пластмасови повърхности, остарели боядисани или лакирани повърхности и т.н.

За да работите добре с виброшлайф обаче, трябва добре да познавате инструмента. Трябва да познавате типа шкурка, която се използва за различните повърхности, за да не останете разочаровани от резултата. Затова и работата с виброшлайф (познат още и като сандер) е работа, която изисква познание и не е за аматьори, които от първи път ще се научат да работят с инструмента. Ако сте начинаещи в тази област, просто поработете с някои майстор в началото, който да ви въведе в тайните на електрическия виброшлайф.

 

Иначе моделите за професионалисти и хоби моделите виброшлайф се познават особено по две от работните характеристики: мощността на двигателя и честотата на вибрациите. Професионалистите работят с модели, които имат електромотори с мощност от над 300W. Докато хоби моделите са с по-ниска мощност и рядко достигат до това число. Все пак професионалистите използват много по-често тези инструменти и обикновено ги натоварват повече, затова и те се ползват с много по-усъвършенствани модели.

 Споменатата честота на вибрациите, които са същността на работата на виброшлайфа същ е в голям диапазон, от 20 хиляди до 32 хиляди оборота в минута. Обикновено съвременните модели виброшлайф стават все по-ергономични, с много красив и функционален дизайн, което улеснява максимално работата на потребителите. Освен това моделите са пригодени да работят със шкурки тип Велкро, със стандартни размери шкурки, със специални модели за по-различни повърхности. Има и модели, които могат да се свържат към прахосмукачка. Когато  имате опит, изборът е във ваши ръце.

Източник: https://voinishki.com/

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!