Лесно и ефективно отпушване на канали

June 17, 2017, 19:29  

Народните средства за отпушване на канали винаги са били на почит и много хора се доверяват само на проверените „бабини” хитрини.

Един от тези начини е с гореща вода, но не само това, а и с добавки. Има няколко различни рецепти, които вие можете да пробвате.

Най-лесната промивка за отпушване на каналите е използването на гореща вода. Загрейте 2 – 3 литра вода и ги налейте в отвора, който е запушен. След 15 – 20 минути се действа с ръчна вакуум помпа, за да се разбие напълно образувалата се тапа.

За опита ви да се справите със запушването на тръбите може да ви помогне сода за хляб. Насипете чаша сода за хляб в отвора на мивката и налейте един литър гореща вода. Тази смес ще разтвори успешно мазнини и белтъчини, наслагани във вътрешността на тръбата.

Този процес се повтаря до пълното ликвидиране на запушването. Содата за хляб ще почисти тръбите и ще отстрани неприятната миризма, която излиза от сифона.

Може да се използва и комбинацията между сода за хляб и оцет, само че половин чаша сода за хляб и равно количество оцет се наливат в отвора на сифона. Закрива се добре отвора, за да не се връща назад образувалата се пяна.

Получената реакция между содата и оцета отделя замърсяването. Действието на комбинацията продължава няколко часа и после се налива гореща вода за да се завърши почистването.

Има и начин с продължително действие – 100 г сода, 100 г сол, залейте с 2 – 3 литра гореща вода, оставя се да действа цяла нощ.

Това са обикновени начини за отпушване на канали, които са използвани и проверени, и за тях не са необходими особени усилия.

Всички тези начини могат да бъдат комбинирани и напълно да се справите с отпушване на каналите. Лесно и ефективно, и няма нужда да чакате услугите на майстора.

Ако все пак домашните рецепти не ви помогнат, има други начини за постигане на желания резултат. Става въпрос за химическите препарати.

Във всеки голям магазин могат да се закупят препарати за почистване на тръбите. Те имат различни названия, опаковки, цвят, но задачата им е една и съща.

Използването им е лесно и бързо. Това е причина те да намират все по-голямо приложение за отпушване на каналите.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!