Кои са най-иновативните и ефективни комарници

October 4, 2019, 16:27  


През топлото време ние искаме да се насладим на слънчевите лъчи, дори докато сме на закрито. Прохладните вечери примамват към това да отворим прозореца на стаята ни. Само един факт понякога спира този наш порив, а именно нашествията на мухи или комари. Има обаче начин да се защитим от подобни вредители чрез комарници, а в днешно време има иновативни самозалепващи се такива. Пеперудите и калинките ни навяват пролетни и летни емоции, но други насекоми не са желателни, а дори и тези ги харесваме извън дома ни. Най-простото решение за този проблем са комарниците.

Всички знаем единствения недостатък на този вид предпазни средства, а това е, че дълготрайността им не е особено голяма. Те са подходящи и за вертикални, и за хоризонтални прозорци, терасни и входни врати. Самозалепващите се комарници са най-използвани през 21 век. Обикновено са изработени от фибростъкло, защото този материал е устойчив на температурните промени и дъжд. Поради факта, че този вид предпазни уреди нямат рамка могат да се слагат на всякакъв тип прозорци и врати. Освен, че са евтини можете да си ги монтирате сами за секунди буквално. Мрежата просто трябва да бъде залепена за рамката на прозореца отвън. Дори не е нужно да я съхранявате по някакъв начин, защото се сваля, сгъва се добре и е водоустойчива.

Както казахме по-горе единствения недостатък е, че кратко време ще се радвате на присъствието на този вид комарници. Ако все пак се грижите добре за мрежата, може да ви върши работа 3 години. Ако изберете да я инсталирате вътрешно, има специални и красиви модели, които допринасят за интериора ви и дори го раздвижват. Някои модели са от много приятен и нежен плат с различни фигури. А разнообразието от цветове и материи им позволява идеално да се впишат в общия стил на интериора ви.

Този вид комарници позволява сгъване на мрежата, докато тя е поставена, за да можете примерно да полеете без затруднение цветята ви от външната страна на прозореца. Материалът на мрежата е устойчив на ултравиолетови лъчи и може да се мие при 30 градуса по Целзий на водата.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!