Кога е по-разумно да вземете заем за жилище?

August 31, 2020, 14:36  

Кога е по-разумно да вземете заем за жилищеКакво означава да имате свой собствен дом?

В България нивото на процента на собствениците на недвижими имоти е сравнително висок в сравнение със страните от ЕС, което означава, че чувството за собственост е по-високо, в сравнение с останалите страна в Европейския съюз.

Заем за закупуване на жилище е финансов продукт, разработен в публично-частния сектор на държавни и банкови институции, който предлага на младите хора възможността да си купят собствено жилище. В резултат на това, много млади семейства успяват да си купят свое собствено жилище. Притежаването на дом (къща или апартамент) е мечтата на много млади хора и това има редица предимства. Когато обаче вземете заем за покупката, договорът също се допълва и от задължения. Така че трябва да изберете подходящото време за покупка.

 

Кога е разумно да си купите дом само за вас?

Изглежда много примамливо да си купите къща само за вас, но кога е най-подходящото време да го направите? Този въпрос си задават всички онези, които имат достатъчно приходи, за да поемат такъв ангажимент. Трябва да направите това, ако сте в някоя от следните ситуации:

  • Заплатата ви позволява да плащате лихвите;
  • Стойността на лихвата е по-изгодна от наема (ако живеете под наем);
  • Искате да напуснете къщата на родителите си;
  • Искате да се преместите да живеете с любимия човек, но не искате да бъде по наем;
  • Искате да се преместите в по-просторен дом.

Изкушението да притежавате лична собственост е голямо. Как трябва да изглежда такава къща?

  • Да има квадратурата, необходима ви за комфортен живот;
  • Да се ​​намира в безопасна зона с добра инфраструктура;
  • Да разполага с всички комунални услуги, за да гарантира най-високото ниво на конфорт;
  • Да може да се закупи на достъпна цена.

Трябва да се отбележи, че най-високият процент от заемите за жилища е именно от млади хора, които теглят кредит, въз основа на тези критеии. Онези, които искат да си купят жилище, обаче имат и ипотека и заем за недвижими имоти.

 

Защо избраха този вид кредит?

С подобен кредитен продукт можете или да купите вече построен дом, или можете да изберете кредит за строителство на жилище. Предимството на този вид заем е свързано с много изгодните условия. Той е идеален за млади хора, които не са могли да си позволят да си купят дом преди.

Днес младите хора могат да си позволят да изберат други видове заеми (ипотечни и заеми за недвижими имоти). Те искат по-просторни домове, в нови сгради и с паркинг места. Същевременно цените им са много високи и без такъв заем е невъзможно младите хора да осъществят мечтите си. Ако се чудите каква заплата трябва да имате за такъв заем през 2020, трябва да знаете, че тя не е много висока.

Източник: https://parite.bg/

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!