Как да направите регистрация на фирма за почистване на къщи

September 8, 2019, 23:55  

Стартирането на бизнес за почистване е чудесен начин да работите за себе си, да печелите пари и да сте независими. Започването на бизнес за почистване на къщи изисква някаква преднамереност и планиране, разбира се ако искате да бъдете успешни.

Бизнес формация

Ако искате да започнете бизнес за почистване на къщи, възможно е просто да почистите домовете на хората за пари в брой, но рискувате да попаднете в неприятности. Органите на реда, които следят за недоказани доходите, а също така може да нарушавате някои правни разпоредби.

Ето, защо е добре да регистрирате фирма!

Фирмата може да е регистрирана като Едноличен Търговец

За да се предпазите, трябва да формализирате бизнеса си и да докладвате доходите си. За да работите като едноличен търговец, може да оперирате под собственото си име или да изберете име за бизнеса си. Вероятно ще трябва да подадете заявка в ТР или да заявите онлайн и да заплатите малка такса. Важно е да знаете какви лицензи и разрешителни се изискват при регистрация на фирма.

Като дружество с ограничена отговорност или франчайзополучател

Друга възможност за започване на фирма за почистване е да се сформира дружество с ограничена отговорност, за да се опитате да намалите личната си отговорност. Вие ще трябва да подадете документи ООД с държавния държавен секретар онлайн, формирайки вашия бизнес за почистване. Може също да помислите за закупуване на франчайз на съществуващ бизнес за почистване. Това може да даде доказан бизнес модел и разпознаваемо име, както и някои допълнителни разходи.

Бъдете отговорни

След като изберете типа на бизнеса си, ще искате да отворите банкова сметка за бизнеса си, така че да можете да съхранявате записи за приходите и разходите.

Създайте календарна система, така че да можете да планирате всички клиенти.

Проучете цената на необходимите доставки и създайте бюджет, който включва всичките разходи.

Задайте графика на таксата и определете колко време ще ви отнеме да почистите домовете с различен размер.

Създайте основна счетоводна система, така че да може да следите сметките и плащанията.

Данъци

Когато стартирате компания за почистване , ще трябва да запишете приходите и разходите си. Имайте предвид, че всичките Ви разходи за доставки, реклама и транспорт са бизнес разходи за Вашия бизнес. Ако решите да установите бизнеса си за почистване на жилища, може да продължите да подавате данъци като физическо лице, докато сте единствен собственик.

Служители

За да расте вашият бизнес, ще трябва да наемате служители сега или в бъдеще. Проверете и за това как стоят нещата, преди самата регистрация на фирма. Понякога разходите за осигуровки, струват много повече на собственика на фирмата. Предвидете всичко.

Реклама

Когато стартирате собствен бизнес за почистване, ефективната реклама може да бъде ключът към повечето клиенти:

Първо, помислете за предлагане на отстъпка за клиенти, които насочват приятели и семейство към вас. Реклама от уста на уста често е най-добрата, особено за бизнес, който работят в нечий дом.

Да знаете как да започнете бизнес за почистване може да ви предостави чудесна възможност да станете собственик на бизнес и да контролирате собствените си доходи.

Готови ли сте да започнете бизнес? Всички въпроси, които имате, може да намерите отговорите им на страницата за регистрация на фирма.

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!