Как да изберем правилния парфюм за нас?

February 20, 2018, 09:34  

parfumУханието е важна част от живота на всеки. То е свързано не само с добрата визия, но и с много чувства и емоции. Всеки път когато усетим позната миризма в съзнанието изниква спомен за близък.

Струвало ли ви се е, че някои хора имат точно определен аромат и то от много години? Кой не би искал да има определено ухание, с което да бъде запомнен? Разбира се, тази задача далеч не е толкова лесна.

Съществуват хиляди парфюми, които миришат невероятно и всеки път се разколебаваме кой е ароматът за нас. Време е да решите, защото сме тук да ви помогнем.

 1. Определете кой аромат ви допада най-много

Въпреки че на пазара се предлагат най-различни ухания, вие имате точно определени предпочитания. Все пак не избирате първия парфюм, който ви попадне.

Ако трябва да бъдем по-точни може да разграничим ароматите в няколко категории.

Флорални – по самото име се ориентирате, че техния аромат наподобява на цветя и букети. Те са женствени и подходящи за лятото и пролетта.

Ориенталски те са далеч по-различни от флоралните. При тях ще усетите мускус, ванилия и канела. Определено дамите, които предпочитат ориенталските аромати са чувствени и страстни, точно както самото ухание.

Морски – ако обичате уханието на море, то това определено е вашият аромат. Ще държите целия морски бриз в едно малко шишенце и ще го носите навсякъде с вас. Този парфюм има свежи, летни нотки, които определено могат да охладят страстите.

Зелени – те имат свежо ухание на трева и зелени растения. Събрали са в себе си цялата свежест на пролетта

Това далеч не са всички ухание. Има още много, които съчетават дървесни нокти, на лавандула, жасмин, сандалово дърво и други.

Открихте ли вашия аромат?

 

 2. Обърнете внимание на сезона

Понякога трябва да се съобразяваме с аромата спрямо сезона, в който се намираме.  Вземете например цитрусовите ухания или морските. Те не биха били подходящи за зимния сезон.

Същото важи и в обратна посока. Нещо тежко и силно, прилягащо на зимния сезон, не би било добре за летния. Въпреки тези разбирания, ако имате любим аромат не трябва да ви интересува кой е сезонът. Използвайте го по всяко време и му се наслаждавайте без притеснение.

3. Пробвайте различни парфюми

Най-сигурният начин, по който ще откриете вашия аромат, е като пробвате различни ухания. Не очаквайте, че ще откриете перфектния парфюм, ако не пробвате различни. Да, може да имате предпочитания, но никога не се знае какво ще откриете. Всеки ден излизат нови и все по-уникални аромати, от които поне един ще ви хареса.

 

4. Слушайте само себе си

Може да търсите съвети от приятелки кой оригинален парфюм е актуален сега и дали има нещо ново на пазара, но винаги разчитайте на собствения си вкус. Не го казвам, защото те ще ви подведат, а просто защото имате различни разбирания и харесвате различни парфюми.

Търсенето на перфектния аромат не свършва с тези съвети. Сега е ваш ред. Обиколете парфюмериите и пробвайте различни аромати. Ако пък имате любим парфюм, но се колебаете дали това е уханието за вас, то ще ви кажа едно.

Не се колебайте! Щом харесвате и дори обожавате даден парфюм, значи ще открили своя аромат.

А за тези, които все още не са го направили, продължавайте да търсите. Ще го откриете, когато най-малко очаквате!

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!