Как да изберем подходящо спално бельо за бебето и детето?

November 23, 2020, 15:01  

bebeshko-spanobelioАко решите изборът ви на детско спално бельо да се основава на теорията за психологическото влияние на цвета върху възприятието на човека за околната среда, нека видим как цветът на спалното бельо може да повлияе на бебето или детето.

Ако решите да закупите синьо спално бельо за вашето бебе, тогава знайте, че този цвят ще помогне за облекчаване на емоционалния стрес на детето, който се е натрупал в него през деня.

 

За деца, които са активни и лесно се възбуждат, изберете спално бельо в нежно синьо, светло синьо или пясъчно бежово, охра, теракота и други. Тези цветове помагат за облекчаване на напрежението и успокояват

 

За спокойните деца можете да изберете ярък цвят – наситени оранжеви или ябълково-зелени цветове – те изглеждат позитивно, развиват въображение, зареждат с енергия и добро настроение за целия ден.

 

Ако бебето или детето ви не се храни добре, обърнете внимание на спалните комплекти в нежни нюанси. Тези цветове трябва да приличат на вкусни лакомства: сметана, шоколад, глазура или карамел. След определен период от време ще забележите, че детето се храни по-охотно. Кафявият цвят успокоява нервната система, така че това спално бельо помага за по-бързото успокояване на детето.

 

Спалното бельо за новородени трябва да бъде направено в успокояващи цветове: праскова, бледо розово или бледо синьо, карамел. Чертежът трябва да отсъства или да не изглежда агресивен.

 

За деца в предучилищна възраст моделът на спално бельо е от голямо значение. Когато избирате спално бельо, обърнете внимание на комплекти с образа на любимите приказни и анимационни герои на детето: нека любимите му Пепеляшка, Маша и Мечокът, Мечо Пух, Том и Джери или Количките му правят компания във времето преди заспиване. В такова спално бельо детето ви винаги ще си ляга с удоволствие. Заспивайки, то ще чувства сигурност и комфорт. Вашето бебе или дете ще сънува най-страхотните сънища.

 

Лилавите цветове причиняват депресия на нервната система, така че те могат да бъдат причина за лошото настроение на вашето бебе.

 

Не се препоръчва на бебето да се купува спално бельо в тъмни цветове. Най-подходящо е спалното бельо във весели цветове, защото те допринасят за страхотно настроение, приятна почивка и здравословен нощен сън.

Източник: https://domo-tex.com/

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!