Каква е разликата между материалите за спално бельо бамбук, вискоза и тенсел?

November 22, 2016, 09:05  

spalno-belio-satenКак те се различават тези материали за спално бельо един от друг? Тук разлики ще ви посочим в тяхната структура, цена и естествено трайността им.

1. Бамбук

Бамбуковото спално бельо е сравнително нова на пазара, но вече има голяма популярност въпреки че не е на най-достъпна цена. То е хигроскопично, дишащо и има естествени антибактериални свойства. Изключително гладко е, но не се плъзга като коприната и има висока якост.

2. Вискоза

Вискозата съдържа изкуствено произведени влакна от различни видове дървесина. По външен вид може да прилича на коприна вискоза, лен, памук плат, и др.  Зависи от начина на обработка на влакната. Тя има перфектен цвят и дълго запазва оригиналната си яркост.

Тъй като вискоза влакна, произведени от естествени суровини, той се отличава с добра въздухопропускливост и абсорбиращи свойства, характерни за всички естествени материи. Спалното бельо от вискоза не отстъпва на традиционните естествени материали в много отношения, а също така, за разлика от други синтетични материали, не се наелектризира.

Имайте пред вид, че грубото манипулиране по време на пране и гладене може да намали силата на плата. Ето защо, в производството на спално бельо вискозата обикновено се комбинира с други влакна, или се използвате микс от тъкани – отгоре на вискозна коприна а отдолу на вискозен памук например. Този материал е известен като “изкуствена коприна” – изглежда така “коприна” но не е пагубен за семейния бюджет.

3.Тенсел.

Тенсела също е вискоза, но изработена от евкалиптово дърво и по този начин е полезно за здравето. По външен вид прилича на естествена коприна. Този вид бельо е леко и мек. Другото му предимство е, че е напълно хипоалергенно.

Според мен то е може би един от най-добрите варианти, поради свойствата му, както и заради идеалното усещане, което ще остави върху тялото ви без да е необходимо да се изръсите като за естествена коприна.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!