За и против смяна на щранговете

October 5, 2020, 13:59  


Проблемите в старите кооперации по отношение на водоснабдяването и канализацията идват не само от старите корозирали метални тръби, но и от факта, че много от собствениците не осъзнават ясно нуждата от смяна на щранговете.

Проблемите са особено остри за собствениците от високите етажи. Те ще трябва да изчакват топлата вода, а налягането е много слабо. Причина за това е натрупалата се ръжда в щранга и малкия отвор не позволява свободно движение на водата. Опасността от наводнение е за всички жилища в кооперацията, защото има видими течове по основните вертикални тръби.

За цялостна смяна на хоризонталните и вертикални тръби са все по-голяма част от собственици на жилища в стари жилищни сгради. Много от кооперациите решиха своя проблем като се довериха на фирма за ВиК услуги и направиха този ремонт. Хората, които държат да се започне с ремонта за смяна на щрангове са напълно убедени в неговата необходимост. Те много добре знаят, че инвестицията в тази смяна на старите тръби е единствено в полза за тях. Новите тръби ще създадат комфорт в жилищата и ще настъпи така чаканото спокойствие. Всеки ще може да тръгне на почивка без да мисли за опасностите в дома.

Разбира се, срещат се и собственици, които казват, че в продължение на толкова години се ползват тези щрангове и защо да не си останат още няколко. Преди всичко това са тези съкооператори, които не желаят да заделят средства за поддръжка на общото имущество. Неприятното е, че именно те са с най-големи претенции за ползаването на всичко общо, но някой друг да плаща. Наложително е, всеки да поеме отговорност за общата собственост и да се решават по-лесно възникналите проблеми.

В кооперациите където се направи цялостната смяна на общите тръби резултатите са отлични, при това всичко се случи много бързо. Нужно е само да се потърси изпълнител за смяна на щранговете. Професионалистите ще се справят в рамките на работния ден, което ви носи много плюсове. Това означава, че вие ще останете за кратко без вода, шум и прах в кооперацита ще има само в този ден. При индивидуална смяна на щранговете ще има години наред да се разнася шум и прах из сградата, докато приключи с нея и последния собственик.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!