Защо се нуждаем от звукоизолация

June 22, 2018, 11:37  


В кооперациите и жилищните блокове често възникват междусъседски скандали заради силния шум. Обикновено тези, които го причиняват, твърдят че са невинни и просто са искали да се позабавляват в приятна компания. Разбира се, здравият сън на хората е по-важен от всичко, така че най-правилната съпротива срещу шумните съседи е поставянето на звукоизолация.

На пазара се предлагат ефективни системи за звукоизолация, които се справят добре с изолирането на въздушни и ударни шумове. Главната идея е да се постигне оптимално ниво, за да се отървем от досадните вибрации идващи чрез пода и стените. От голямо значение при ремонта на дома ви са вложените материали и моментната шумоизолация, която предлагат.

На база нивото на моментната звукоизолация на стените, тавана и пода можете да надграждате. Така например със съвременните системи имате възможност да намалите разпространението на шума по стените до 74dB, а ударния шум от пода до 34dB. По този начин ще получите едно по-спокойни жилище, в което да се отдадете на пълноценна почивка.

Звукоизолацията на тавана също е важна, понеже често чувате тропането на токчета, детските игри на топка или ударните шумове от ремонти, идващи от горния апартамент. Най-доброто решение е да направите цялостна изолация на жилището, но трябва да разполагате с достатъчно средства, защото този вид ремонтни дейности, не е сред най-евтините у нас.

Тук искаме да отбележим, че инвестирайки в звукоизолация ще направите нещо добро за цялото ви семейство. Неприятните шумове биха могли да подействат отрицателно на психическото ви и физическо здравословно състояние, а това не бива да ви се случва.

В обобщение
Съвременните звукоизолационни системи и материали са най-доброто решение да се отървете от вредните вибрации, идващи отвън или от съседните апартаменти. Сега повече от всякога можете да направите нещо добро за себе си и любимите ви хора, така че не отлагайте тази задача, ако искате да донесете така желаното спокойствие, там където живеете.

  • No Related Post

Оставете коментар

Изкажете мнението си...
Ако желаете снимка, вземете си от Граватар!